Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

2 Ağustos 2015 Pazar

''Şeytan Tüyü'' Julie James (Kitap Yorumu)




Kitap Adı: Şeytan Tüyü (Something About You)
Yazar: Julie James
Yayın: Ephesus
Çıkış Tarihi: ABD (1 Ocak 2010) - Türkiye (2015)
Tür: Seri. (FBI/US Attorney #1) 

Tanıtım: 

Kader iki azılı düşmanı birbirlerinin kollarına atarsa…

Savcı yardımcısı Cameron Lynde, Chicago'da gizli kaçamaklar yapan onlarca senatörün tuttuğu onlarca otel odasının arasından, vahşice bir sevişmenin tuhaf bir cinayetle sonuçlandığı 1308 numaralı odanın yanındakini seçer. Ve Illinois'deki, bu özel davada görevlendirilebilecek onlarca FBI ajanının arasından, Özel Ajan Jack Pallas görevlendirilir. Özel Ajan Jack Pallas yıllar önce, beceriksizliği yüzünden kariyerini mahvettiği gerekçesiyle, savcı yardımcısı Cameron Lynde'i ulusal televizyonda rezil eden Jack Pallas'ın ta kendisidir.

…elbette ortalık birbirine girer.

Cameron Lynde'le birlikte çalışmak mı? Şaka mı yapıyorlar? Jack bunun belki de, yıllar önce Cameron yüzünden Chicago'dan sürüldüğü ve nihayet bu yıl geri geldiği için, kötü bir hoş geldin şakası olduğunu umuyor. Fakat fena halde yanılıyor. 



 ▒▒ 




*Beğendiğim Alternatif Kitap Kapakları*

   




*Karakterler*

Cameron Lynde, başarı merdivenlerini hızlı adımlarla çıkan azimli ve inatçı bir kadındır. Uğraştığı yoğun tempoyla geçen davalar,  başında durup onu sürekli gözetleyen bir savcı ile birleşen uykusuz geceler, itibarını korumak için uğraşmak zorunda kaldığı insanlar; her ne kadar işini sevse de ve onun getirdiği bu yorucu sonuçları seve seve sırtlamak istese de, her geçen gün mecazi merdiveninden çıkarken bu yüklerin ona ağırlık yaptığı da inkar edemiyor, ne yaparsa yapsın bunların kendisini yavaşlatmasına engel olamıyordu. Bu yüzden evinin parkelerini yaptırdığı adam, ona birkaç gün evinde kalamayacağını söyleyince evrenin de ona ne kadar acınası halde olduğu yönünde bir mesaj gönderdiğini hissetmiş, bu fırsatı da omzundaki yükleri hafifletmek ve bir tatile ihtiyacı olan yorgun bedenini tatmin etmek için kullanmıştı. 


Ancak kendini şımartmak için normalde vereceğinden daha fazla para ödediği otelde, en son ne zaman rahatlık ile ödüllendirdiğini bilmediği ruhunun enerjisini sınırlarını zorlayacak kadar doyurmak  ve huzuru bulmak için seçtiği odanın yanında yaşananlar, şansına küsmesine sebep verecek kadar talihsizdi: bir cinayet. Şansını, kaçmaya çalıştığı yüklerinden birinin tam içerisinde etrafı dağıtıp, yüzünde bir sırıtmayla yakalayınca, o gece, Cameron için uykusuz geçen saatler, odasında hapis duruma düşmesi ve bir sanık gibi davranılması haricinde bir sürpriz daha getirecektir: Özel Ajan Jack Pallas. İkisi arasında yaşananları bilen iki arkadaşının ve feminist kadınların taktığı nam-ı değer adıyla hıyar. Zira o adam üç sene önce kendisine yöneltilmiş olan kameraların önünde, sonrasında tüm ulusal televizyonlarının akşam 5 haberlerinde manşet geçecek kadar olaylı bir şekilde onu rezil etmişti ve şu zaman bile polis departmanında çalışan her erkeğin öldürücü bakışları altında mıhlanması için onay biletini dağıtmıştı. İşlerin sadece kaderin bir cilvesi olduğuna inanmak isteyen, birbirlerinin ezeli düşmanı olan bu iki insan için ise kaderlerinin kesiştiği andan beri işler karışacak, bunun bir lütuf mu yoksa ceza mı oldukları konusunda kararsızlığa düşürecekti.  




*Yorumum* 

Öncelikle söylemem gerekir ki bu kitabı polisiye kitapları hakkındaki tabularımı yıkmak için satın almıştım. Şu zamana kadar o türde deneyimlediğim, tecrübe sayılabilecek birkaç kötü anı sonrasında tüm cesaretimi toplayıp okumaya koyuldum. Bu kitabın halletmesini istediğim alanda yardımı dokundu mu? Kesinlikle öyle. Sadece o alana da dokunmakla yetinmedi ayrıca, özlemini duyduğum aşık olunası yeni bir karakter arayışı olmam kısmına da uğramayı unutmadı. Bu kitap yazarın elinden çıkan ve okuduğum ilk kitabı; ama yazarın kalemi, kolayca alışılan ve sindirilen bir kıvamda olacak kadar içinde samimiliğin ve eğlencenin dengesini barındırıyordu. Kitabın başlarında kıvılcımlanan bir merak duygusu, yer yer biraz daha alevlenerek, sonuna kadar okutturuyor kitabı. 


Karakterler arasındaki çekişmeler kimi zaman güldürüyor, kimi zaman da sonunda neler olacağını sabırsızlıkla beklemenizi sağlıyor; zira bir ara ikisinin,  bulundukları noktadan ötesine bir adım dahi atmayacak olduklarını kızgınlıkla beslenen inatçılıkları sayesinde düşünmedim değil. Ancak kitap romantik ve polisiye türlerinde beklentimi karşıladı ve polisiyeye bir daha şans vermem konusunda destek oldu. Evet, kitabın romantik kısmı polisiyeye göre terazide daha baskın olan kefe, ancak polisiye unsuru da bunun yanında sönük kalacak kadar hayalet bir dokunuştan ibaret değildi. Kitabın bir diğer güzel yanı ise olayların tek bir kişinin görüşünden anlatılmıyor olması oldu. Bu, konu ve karakterler ile ilgili bize daha fazla bilgi verme olanağı sağlaması dışında, farklı bakış açılarını da dahil etmişti; bu yönden tatmin edici sayılabilecek kadar iyi bir iş de çıkarmıştı. 





Gelelim kitaba beş yıldız vermeme engel olan handikaplara. Eğer kitap hakkında bir kısmı değiştirme şansım olsaydı bunu katilin kimliğini başında ifşa etmek gibi bir olayın gerçekleşmemesini sağlamak için harcardım herhalde. Zira başka karakterleri kullanarak dikkatimizi o kişiden uzaklaştırıp, son anda beklenmedik derecede büyük bir şokla adını açıklaması gibi alışıldık bir kurgu bile kitaba bir tat katabilir; tadı tuzu olabilirdi. Bunun olmaması kitabı kötü etkilemedi; ancak iyi de etkilemedi. Katilin gözünden kendi hikayesini şaşırtıldıktan sonra okumak isterdim tercihen; ama dediğim gibi, bunu yapmamak da yazarın kendi tercihi olmuş, işleri batırmadan da halletmiş en azından. Eksik hissettiğim bir diğer kısım da kitabın sonunu yazar, sağlam olmayacağını bildiğimiz zemini sulu bir alanın üstüne kurmuş olmasıydı. Zira böyle güzel bir kurgunun oldubittiye gelmiş gibi sonlanmasını izlemek üzücü bir durumdu. Her ne kadar bir seri olsa da ve muhakkak, sonrasında neler olduğu hakkında minik ipuçlarıyla bizim merakımızı besleyecek olsalar bile daha tatmin edici bir son beklerdim açıkçası. 

Bunlar dışında kitap okunması çok zevkliydi ve bunca iyi şeyin yanında da bunlara takılacak kadar karamsar değil bu kitap hakkındaki düşüncelerim; tavsiye edeceğim bir kitap. Umarım sizler de eğlenirsiniz bu kitabı okurken. :)



Puanım:3.5/5!




''BURAYA KADAR OKUDUYSANIZ TEŞEKKÜR EDİYORUM, BU YAZILARIN HEPSİ KENDİ ŞAHSIMA AİTTİR, ALACAKSINIZ LİNKLE ALIN VE BANA HABER VERİN LÜTFEN. BİR SONRAKİ KİTAP YORUMUNDA GÖRÜŞMEK ÜZERE!''


''The photos that I've used in this post are belong to http://yourreactiongifs.tumblr.com/ .I did not intend to steal or occupy the copyright by any means.''




Subscribe to Our Blog Updates!




Share this article!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Return to top of page
Powered By Blogger | Design by Genesis Awesome | Blogger Template by Lord HTML